Ullared

Fenomenet Ullared

Egentligen behöver Ullared ingen närmare beskrivning. Det är, den från början ganska blygsamma, orten i Halland som kommit att förknippas med ett varuhus. Som fått en egen tv-serie och som blivit Sveriges största turistattraktion med nästan osannolika 4,6 miljoner besökare 2011. Och fast varuhuset egentligen inte alls heter Ullared utan Gekås har hela ‘fenomenet’ kommit att bära ortens namn.

Gekås har allt man kan tänka sig – till priser ingen annan matchar. Man säljer häpnadsväckande tolv miljoner par strumpor per år. Eller vad sägs om tvåhundranittontusenetthundratrettioen fryspåsar per dag!

Gekås är ett sannerligen något alldeles unikt i shoppingväg. Och naturligtvis ett måste för alla som besöker Varberg.

Men för de som inte gillar shopping då? De äkta makarna, där bara ena parten tycker det bästa i livet är att prova tjugotvå olika toppar innan man bestämt sig, eller som inte tycker att fyra och en halv timme i Skandinaviens största varuhus nödvändigtvis är semesterns höjdpunkt? Eller familjen med barn som hellre är kvar på stranden? Eller för de som visst vill shoppa loss i Gekås, men också vill ha ut lite mer av sin shoppingresa; kanske gå ut på kvällen, ta en långpromenad utmed riktiga stränder och känna vinden från Kattegatt?

För de har vi ett förslag … Bo i Varberg. Ullared ligger bara en dryg halvtimme bort. Den eller de som önskar tar sig lätt dit. Två gånger per dag, om man glömde något första vändan. De andra kan vara kvar. Lämna make och barn på stranden, på campingplatsen, bland aktiviteterna i Varberg.

Gekås är ett makalöst varuhus, och Varberg bjuder på allt det andra. Och varför skulle man inte unna sig både och?


Visa större karta

© Copyright - Camping Varberg - Powered by